EHS
EHS

Samenvatting: De polypil vermindert de cardiovasculaire mortaliteit met 33% bij patiënten die worden behandeld na een myocardinfarctMADRID–()–De door de CNIC en Ferrer ontwikkelde polypil, die drie geneesmiddelen omvat (aspirine, een angiotensine-converting enzyme (ACE)-remmer en een statine), is effectief in het voorkomen van secundaire ongunstige cardiovasculaire gebeurtenissen bij mensen die eerder een hartaanval gehad. De polypil vermindert de sterfte door cardiovasculaire oorzaken in deze populatie met 33%.

Dit is de bevinding van de SECURE-studie, gecoördineerd door het Spaanse Nationale Centrum voor Cardiovasculair Onderzoek (CNIC). De onderzoeksresultaten werden vandaag gepresenteerd in een Hot Line-sessie op de European Society of Cardiology-bijeenkomst (ESC 2022) in Barcelona en zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine (NEJM)1.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.Source link

EHS
Back to top button