EHS
EHS

Samenvatting: Alnylam ontvangt positief CHMP-advies voor Vutrisiran voor de behandeling van hereditary transthyretin-mediated (hATTR) amyloïdose bij volwassen patiënten met stadium 1 of stadium 2 polyneuropathieCAMBRIDGE, Mass.–()–Alnylam Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: ALNY), het toonaangevende RNAi-therapeutische bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het European Medicines Agency (EMA) heeft een positief advies uitgebracht waarin de goedkeuring wordt aanbevolen van vutrisiran, een RNAi-therapeuticum voor de behandeling van hereditary transthyretin-mediated (hATTR) amyloïdose bij volwassen patiënten met stadium 1 of stadium 2 polyneuropathie. Indien goedgekeurd door de Europese Commissie (EC), zal vutrisiran op de markt worden gebracht onder de merknaam AMVUTTRA™ als de eerste en enige behandelingsoptie om omkering van neuropathie aan te tonen met subcutane toediening eens per drie maanden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.Source link

EHS
Back to top button