EHS
EHS

A Mary Kay Inc. a Society of Investigative Dermatology (SID) szervezettel közösen oktatási ösztöndíjakat biztosít kutatóknak a bőr egészségének biztosítását célzó kutatások előrevitele érdekébenDALLAS–()–Az innovatív bőrápolás terén a világ egyik vezető vállalatának számító Mary Kay Inc. nemrégiben, a Dermatológiai Kutatások Társaság (Society for Investigative Dermatology [SID]) 2022. évi éves ülésén közzétette a cég által szponzorált, első Mary Kay Skin Health/Skin Disease kutatási ösztöndíjat elnyerők névsorát. A bőr egészségének biztosítására/bőrbetegségek tanulmányozására irányuló kutatásokat támogató ösztöndíjakat olyan kutatóknak ítélik oda, akik úttörő, innovatív vizsgálatokat folytatnak ezekben a témákban.

„A globális kozmetikai és bőrápolási innováció terén több évtizede vezető szerepet játszó vállalatként a Mary Kay továbbra is elkötelezett a nők életének gazdagítása iránt szerte a világon” – jelentette ki Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay innovációért, termékfejlesztésért és tudományos tevékenységért felelős vezető tisztviselője a rendezvényen. „Ugyanakkor teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a legmagasabb minőségű termékek előállítása és úttörő dermatológiai tudományos kutatások végzése iránt is. Tudatában vagyunk annak, hogy az együttműködés elengedhetetlen az új felfedezések szempontjából, és a tudományos, orvosi és akadémiai közösségekkel való közös munkát kulcsfontosságúnak tekintjük. Ezért is szolgál nagy örömünkre, hogy biztosíthatjuk ezeket a tudományos ösztöndíjakat.”

A Mary Kay Skin Health/Skin Disease (a bőr egészségének biztosítására/bőrbetegségek tanulmányozására irányuló kutatásokat támogató) ösztöndíjak kiadását az előző évi ülésen jelentette be a vállalat a SID-del közösen. A 25000 USA dollár összegű ösztöndíjakat négy olyan kutatónak szánták, akik új nézőpontok és beavatkozási stratégiák kidolgozása céljából kiemelkedő munkát végeznek a dermatológiai kutatások során. A 2021. évi SID ülést követő hónapokban a vállalat szerte az országból kapott pályázatokat tudósoktól.

A pályázók közül végül a következő négy kutatót választották ki:

  • Dr. Allison C. Billi, MD, Ph.D., és a Michigani Egyetem (University of Michigan) dermatológiai karának adjunktusa. Dr. Billi elsődleges kutatási célja annak megértése, hogy „mi az oka a fénykárosodásnak.” Az ösztöndíj azoknak a megcélozható utaknak a kutatását finanszírozza, amelyek segítenek megelőzni vagy esetleg akár vissza is fordítani a fénykárosodás hatásait.
  • Dr. Angel S. Byrd, MD, Ph.D. és Howard Egyetem (Howard University) orvosi kollégiumának adjunktusa, valamint a JHUSOM (dermatológiai kar) docense. Dr. Byrd munkája a melasma genetikai alapjainak feltárására irányul. Ez az ösztöndíj a melasma személyre szabott kezelési lehetőségeinek kidolgozása céljából a melasma ismeretlen genetikai okozóinak felfedezésére irányuló kutatásokat támogatja.
  • Dr. Mae Alexandra Carpenter, Ph.D. a Wright State University (Wright Állami Egyetem) gyakornoka. Dr. Carpenter annak feltárásán munkálkodik, hogy hogyan szabadulnak fel a sérült DNS-t tartalmazó részecskék, és azok hogyan aktiválják a gyulladásos utakat. Ennek a kutatásnak a finanszírozása segít az autoinflammatorikus betegségekben szenvedők esetében az UVB fényérzékenység csökkentésére szolgáló új terápiás megközelítések kidolgozásában.
  • Dr. Jennifer Powers, MD és az Iowai Egyetem (University of Iowa) dermatológiai karának klinikai adjunktusa. Dr. Powers a mikrobiom befolyásának és a gyógyulás környezetének a sebgyógyulásra és a hegképződésre gyakorolt hatását vizsgálja. Ennek a kutatásnak a támogatása segít megérteni azt, hogyan hat egymásra az immunrendszer és a mikrobióta a hegképződés módosítása terén a fekélyek és műtéti sebek esetében.

„Gratulálunk mindegyik kutatónak, aki elnyerte a 2022. évi ösztöndíjakat” – tette hozzá Dr. Gildea. „Ezeket a személyeket igen gondosan választottuk ki a Society for Investigative Dermatology-val együttműködve, és nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk kutatásaikat.”

Az esemény szponzorálása és a SID ülésén bejelentett ösztöndíjak a legutóbbiak a Mary Kay-nek azok közt az erőfeszítései közt, amelyeket a márkának a bőr egészségét biztosító kutatások és fejlesztés iránti, régóta fennálló elkötelezettsége jegyében tesz. A Mary Kay globális portfóliójában több mint 1600 termék- és technológiai, illetve csomagolási szabadalom szerepel.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Source link

EHS
Back to top button